Hoppa till huvudinnehåll
07 okt 2024
Pressmeddelanden

Ålandsbanken lanserar ny fond – Ålandsbanken Norden Dividend

Alandsbanken Norden Dividend

Ålandsbanken Abp
Pressmeddelande
7.10.2024

Ålandsbanken lanserar ny fond – Ålandsbanken Norden Dividend

Ålandsbanken Fondbolag Ab lanserar fonden Ålandsbanken Norden Dividend. Fonden är en unik, aktivt förvaltad aktiefond som investerar i nordiska kvalitetsbolag med rimlig värdering och med en god, stabil direktavkastning. Portföljen är koncentrerad till cirka 20–25 innehav med en bred sektorexponering där bolagen i de nordiska länderna har olika styrkor.

Fondens erfarna förvaltarteam består av ansvariga förvaltaren Lars Söderfjell som har stöd av portföljförvaltare Hanna Lindbo och analytikerna Stefan Olsson och Kjetil Anthonisen. Fondens fokus ger även en stark hållbarhetsprofil. Fonden är baserad på Ålandsbankens Utdelningsportfölj som sedan starten 2012 levererat god avkastning. Ålandsbanken Norden Dividend följer Ålandsbankens generella regler och riktlinjer avseende ansvarsfulla placeringar.

- Vi har märkt en ökande efterfrågan bland våra kunder på investeringar i nordiska kvalitetsbolag. Med vår starka kompetens och långa erfarenhet av förvaltning på den nordiska aktiemarknaden, är vi väl positionerade att möta den efterfrågan och leverera värde till våra investerare, säger Hanna Lindbo, Ålandsbanken Fondbolag Ab.

- Vår nya fond är unik i sitt slag och det saknas alternativ i fondvärlden med detta geografiska fokus och denna karaktäristik. Fonden är flexibel och passar kunder som värdesätter ett stadigt kassaflöde. Kunderna kan välja mellan att få kontantutbetalningar eller att återinvestera utdelningen, säger Lars Söderfjell, Ålandsbanken Fondbolag Ab.

Ålandsbanken Norden Dividends jämförelseindex är VINX Benchmark Cap Net Index EUR, är ett aktieindex som speglar den övergripande utvecklingen på NASDAQ OMX Nordic Exchanges och Oslo Börs. Ålandsbanken Norden Dividend erbjuder andelsklasser för både privatpersoner och institutionella investerare.

Ålandsbanken Norden Dividend förvaltas av Ålandsbanken Fondbolag Ab och distribueras av Ålandsbanken Abp.

Mer information om Ålandsbanken Norden Dividend:
https://www.alandsbanken.se/banktjanster/spara-placera/fonder/norden-dividend-s

https://www.alandsbanken.se/banktjanster/spara-placera/fonder/norden-dividend-v

För mer information kontakta:

Lars Söderfjell, aktiechef, Ålandsbanken Fondbolag Ab, tfn +46705563638


  • Ålandsbanken lanserar ny fond – Ålandsbanken Norden Dividend
    Pressmeddelanden
    07.10.2024
    Ladda ned pdf